Ribokradica zadržan zbog ribolova strujom

05/10/2012 20:36
Masovno ubijanje ribe strujom i drugim nehumanim metodama mora se tretirati kao EKOCID i sankcionisati NOVČANO,ZAPLENOM IMOVINE i VIŠEGODIŠNJOM ZATVORSKOM KAZNOM !
Požarevačka policija odredila je zadržavnje i podnela krivičnu prijavu protiv Petra S.(50) iz Dubovca, zbog ribarenja strujom na Dunavu.
Zadržan zbog ribolova strujom
Požarevačka policija je sa ribočuvarima “Vojvodina šume” iz Pančeva, 14. septembra, zatekla osumnjičenog u čamcu na Dunavu, u blizini ostrva Ada Žilava, sa oko 30 kilograma somovine u čamcu.
Pretresom čamca nađen je pretvarač struje koji se koristi za nezakonito izlovljavanje ribe, kao i akumulator za napajanje pretvarača, saopštila je policija.
Od osumnjičenog su oduzeti čamac, pretvarač za struju, akumulator i somovina koja je prosleđena nadležnom institutu na veštačenje, dok je Petar S. uz krivičnu prijavu predat nadležnom istražnom sudiji.
Korišćenjem struje za ulov ribe na mestima koja predstavljaju prirodna mrestilšta bogata ribljom mlađi i ribom veće biološke vrednosti, nanosi se nenadoknadiva šteta prirodnim dobrima pa će policija posvetiti veću pažnju kontroli, navedeno je u saopštenju Policijske uprave Požarevac.