ŠOKANTNO: Pecaroš upecao piranu u centru Leskovca!

05.10.2012 09:25

Dragan Mihajlović (59) u reci u centru Leskovca ulovio ženku ribe mesožderke tešku skoro kilogram i dugačku oko 40 cm

Dragan Mihajlović, pirana, upecao piranu, Leskovac, veternica,

Dragan se petnaest minuta borio sa mesožderkom

LESKOVAC - Jezivo!
U reci Veternici, na mestu gde su se do pre dvadesetak dana kupala uglavnom deca, ribolovac Dragan Mihajlović (59) ulovio je piranu!

- Od prvog trzaja, do uvijanja i navlačenja bilo mi je čudno. Mislio sam da je karaš ili som, ali kada sam uz pomoć dva dečaka koja su pecala pored mene, posle petnaestominutne borbe, uspeo da je izvučem na obalu, jedan od njih je uzviknuo: „Ovo je pirana, pazi da ti ne odgrize prst. „ To bi i uradila da se nismo pripazili - kaže ribolovac dok nam pokazuje opasan ulov i dodaje da je više ribolovaca i biologa potvrdilo da se radi o pirani. Mihajlović kaže da do sada nije imao prilike da vidi piranu.

- Nema sumnje da je u pitanju pirana i to ženka - kaže za Kurir akvarističar Dušan Jovanović, koji se ovim poslom bavi više od 30 godina. Meni je poznato jedanaest vrsta pirana i one se prilagođavaju vodama u kojima se nalaze. Ovo je primerak ženke teške 980 grama i dugačke 37,8 cm. Ona polaže od 5.000 do 10.000 komada ikre. Nisam siguran da li je položila. Ako jeste, onda je to katastrofa za reku - kaže Jovanović i dodaje da je najverovatnije ova pirana bila u paru.

Jovanović pretpostavlja da je piranu u reku Veternicu pustio neko ko ih čuva u akvarijumu i da se ona prilagodila ovim uslovima.

Dane Bakterović iz romskog naselja Satmala potvrdio je za Kurir da je letos zadobio dve povrede na levoj ruci, ali je verovao da se povredio od grane u vodi. Međutim, troje dece je zadobilo čudnovate povrede po nozi, koje su skrivali da roditelji na njih ne bi vikali, ali pošto je došlo do zagađenja rane, morali su da kažu gde su se povredili, objašnjava Bakterović. On sada sumnja da ih je povredila pirana koju je upecao Mihajlović.

 

Nestala pre pet meseci

Pet meseci je prošlo otkada je nestala leskovačka doktorka Marijana Stojanović (56). Poslednji put je viđena u četvrtak, 22. marta, otkada joj se gubi svaki trag. U vreme kada je nestala, dvadesetak dana bila je na bolovanju, kažu njene kolege iz Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu.

- Prevrnuli smo i zemlju i nebo i ništa nismo saznali. Bilo je raznoraznih glasina i dezinformacija - suznih očiju priča profesorka Katerina Nikolić.

Karakteristike pirane

- živi u toplim vodama
- agresivna
- brza
- ima jake čeljusti i zube
- lovi u sumrak i zoru
- strpljivo čeka na plen
- hrani se čak i sopstvenom vrstom
- kada oseti opasnost, napada i ljude