Srpski ribolovci u Austriji

07.11.2012 08:07

Članovi sportske sekcije srpskog kluba "Nikola Tesla" iz Linca organizovali su takmičenje za ljubitelje i simpatizere ribolova. Zaljubljenici u udicu okupili su se na reci Traun, u istoimenom delu Linca, kako bi ukrstili štapove i pokazali veštinu. Zvanično je u konkurenciji bilo 12 takmičara među kojima i tri Austrijanca i to brata, koji se već godinama druže sa našim ribolovcima. Po pravilu riba koja je ulovljena odmah po merenju se vraća u reku.

 

 

Stolica najmlađem


Najmlađi učesnik takmičenja na Traunu bio je Saša Trivunović (14). On je pokazao zavidan talenat i u konkurenciji daleko iskusnijih i starijih takmičara zauzeo je odlično šesto mesto. Zato je nagrađen stolicom za pecanje i nije krio oduševljenje. Saša je odmalena zavoleo štap i sada je potvrdio da je zreo za velike rezultate.

Posle više od osam časova strpljive i neizvesne borbe pokazalo se da je Austrijanac Franc Nehvil imao tačno 20,95 kilograma uhvaćene ribe. Da Austrijanci ne zauzmu sva tri prva mesta potrudio se Milan Nikić, koji je upecao 13,50 kilograma dok je na trećem mestu bio Feliks Nehvil sa 10,46 kilograma.
Osim ovih takmičara učestvovali su i Volfang Nehvil (7,92), Dejan Marković (6,92), Saša Trivunović (6,64), Radovna Jovanović (5,30), Pero Dimić (2,28), Simo Ristić (2,16), Robert Delić (1,70), Nemanja Čiča (1,50) i Dragan Kremenović (1,10).

 


Domaćin je obezbedio vredne i korisne nagrade za sve učesnike. Bilo je tu pre svega skupocenih štapova, ali i raznovrsnog ribarskog materijala, tako da su svi učesnici dobili vredne nagrade.


Posebne pohvale za lepe trenutke na ribolovu idu na račun onih koji su brinuli o hrani, pre svega Radenka Drinića, Željka Šormaza, Nemanje Čiče i Velibora Trivunovića. Oni su bili zaduženi za roštilj i pripremu jela. Svi učesnici i posmatrači zanimljivog takmičenja imali su priliku da uživaju u vrhunskim specijalitetima sa roštilja čime je ova akcija u potpunosti uspela.